Ve bu etmenler incelenerek yangın merdivenlerinin ıztırari olup olmadığına hüküm verilmektedir. Mesela; karşı sayısı 4’ü geçmeyen ve oturum ammaçlı kullanılmayan binalarda yangın merdiveni zorunluluğu yoktur. Fakat bu özel şartlar dışında baz olarak yangı merdiveni bulunması gereken örgülar şöyle sıralanmaktadır:
Yangın direnci: Yangın kapkaloriın yangına karşı direnci, yangın eminği açısından en önemli faktördür. Yangın kapısının belirli bir yangın direnci süresi sağlamlayacak şekilde tasarlandığından tehlikesiz olunmalıdır.
Yangın kapısı kilidi tutturulmuşrken nazarıitibar edilmesi müstelzim en önemli ilke panik amerikan bar ile uyumlu olması, ürkü bara doğrusu yangın kapısı koluna dokunulduğu an kilidin evinsiza düşmesidir.
Yangın bapsı ivedi çıkış derunin kullanılacaksa o dem muktezi koşulları / standartları sağlayan doğrusu yangın metanet belgesi olan bir kapı kullanılması gerekmektedir. Bu durumda kapı kanadı içinde yalıtım olarak taş yünü ve aldatmaçıpan zaruri olarak bulunmalıdır. Kapıda kullanılan sac kalınlığının da en az 1.
Sizin derunin yangın merdiveni projelerini iyi taammüden projeye münasip yangın merdiveni uygulamasına bile karar verebilmekte yahut size özel olarak hazırladığımız projelerimizle yangın merdiveni hizmeti sunabilmekteyiz.
Z tipi yangın merdivenlerinin evetğu binalarda yapı boyunun 21,5 metreyi geçmesi yangın kapısı halinde yangın merdiveni yapısının etrafının düşmemesi bâtınin ve yangın merdiveninin dayanıklı olup titremeya neden vermemesi derunin kapatılmalıdır.
Yangın kapısı, tütün intikalini engelleyecek şekilde üretilirler. Tütün sızmasını hapsetmek amacı ile kapı ve kasanın inikat noktalarında bu kapı fitilleri kullanılır.
Yangın merdiveni imalatında mutlaka her katta, resen kapanabilen yangın kapısı bulundurmak zorunludur.
Kaçış merdivenlerinin doğal zemine kadar ulaştırılması esastır. Kaçış merdiveni, bitiş noktasında en az 1 m2’lik bir sahanlık kuruluşlıp bu noktadan bayağıya eğimi 50 dereceden daha ziyade olamayacak şekilde mafsallı bir merdiven ile tabii zemine indirilir. Kaçış merdiveninin tabii zemine indirilmesi olanaklı değil ise, yerden 3 m fevkda bitirilebilir.
Ivedili çıkış bapları, yangın esnasında yangının yayılmasını önleyen ve insanların güvenli bir şekilde tahliyesini sağlayıcı önemli öneme sahip bir yapı elemanıdır.
Performans çerezleri: Bu çerezler, ziyaretçilerin çoğunlukla hangi sayfaları görüşme etmiş olduğu ve genel ağ sayfalarından yanılgı mesajları kırmızııp almadığı kabil ziyaretçilerin internet sitesini nasıl kullandığı ile ilgili bilgelik toplar.
Yangın merdivenine giriş ile yan sahanlığının aynı kotta olması gerekir. Umumi merdivenlerden geçilerek yangın merdivenine ulaşılamaz. Yangın merdiveni yuvalarının yerinin belirlenmesinde, en uzak kaçış mesafesi ve kullanıcı sıkletü asliye karşıır.
Firmaların umumi olarak kılgı yöntemi; Apartmanların Yatak Odası kısımlarından birer yangın merdiveni bapsı hevesliarak; zirda kâin Garaj alegori iniş karınin Demirden merdiven imalatı yapmaktadırlar.
Yangın bapsı 120 dakikaya kadar ısıya dayanıklıdır. Bunun nedeni ise imalatında kullanılan yanmayan hidrolik malzemelerdir. İmalatta kızılüminyum, hidrolik malzeme ve mühür sac kullanılmaktadır. Bu dü şey ısıevet dayanıklı olmasını sağlar.